17 December 2018

Assistant Branch Manager/Branch Manager di 99 Speedmart

Hai uolls

Last week I got a call for an interview. Daripada 99 Speedmart. Jawatan as Assistant Branch Manager/Branch Manager.

Alkisah kenapa gigih sangat cari kerja even di luar bidang? Company sekarang seperti mahu terkubur dan melabuhkan tirai. :-(
Kontrak offer hanya sambung 6 bulan. Projek dah lama sendu. Takde kerja kat ofis. Hari2 main game sampai boleh menang setiap hari. Ada pun buat 1 ke 2 report, then boleh main game sampai balik. Join meeting dingdongdingdong, then balik tempat sambung main game.

Seronok dapat gaji tapi takde kerja??? SERONOK sangat. Tapi aku makan gaji buta kalau hari2 macam ni. So nak tak nak, try apply kerja sana sini habis semua yang luar bidang pun aku apply. klik klik klik KLIK! 99 Speedmart!!!

Esok IV kat Warehouse 2, Klang. Pergi je dulu walaupun tau gaji yang di offer tidak lah sekaya sekarang, but at least aku ada kerja. Buat kerja dapat gaji. Bukan duduk main game sampai menang, awal bulan dapat gaji. NONONONO.

Mungkin boleh goreng sikit2 sebab aku hanya ada 2 bulan experience as cashier kat Giant duluuuuuu. Kerja sambil tunggu panggilan sambung belajar. So kita redah sajo lah esok. Jawab jer apa dia tanya. BOLEH kan semua apa yang ditanya. :P

No comments: